De drukte rondom Castlefest is weer voorbij. De afgelopen week moest ik echt even bij komen, want het gewone werk gaat gewoon door. Na weken van hard werken aan de laatste dingen aan het boek en de kostuums is het nu tijd voor evaluatie.

Het was weer een fantastisch Castlefest. Ook het weer speelde mee, op de ene onweersbui na dan en het lek in de tent net op de plek waar ik met mijn boeken stond. Maar ook dat kon de goede sfeer en de pret niet bederven. Veel van het festival heb ik helaas niet kunnen zien omdat het berendruk was met al die mensen die het boek kwamen afhalen of een boek kwamen kopen.

De araaf Zèpharyn, vertolkt door Aimée, was een enorm succes. Een rondje Castlefest bleek een zware opgave omdat iedereen met haar op de foto wilde of een foto van de araaf wilde maken. Het was zeker het werk aan de vleugels, de schoenen (klauwvoeten) en de 6 uur bodypaint waard. We hebben ook aan de details gewerkt, zoals de slangen in haar dreadlocks. Tot nu toe hebben we alleen maar lovende woorden over haar optreden gehoord. Het was ook fantastisch om aan zoiets te werken, het uitdenken van constructies en details. We hadden dit nog nooit eerder gedaan hoewel we bij Nimisa wel eerder over cosplay-acts van onze personages hebben gesproken. Ik denk dat we dit in de toekomst zeker vaker gaan doen.

Mijn dank gaat ook daarom uit naar Aimée, die prachtig de rol van Zèpharyn gespeeld heeft, naar Elke Klaassen – Overdevest en Yvonne Zonnenberg van Team Creatures of Colour voor al het werk aan de bodypaint. (Er is zelfs speciale verf uit Amerika aan te pas gekomen) en mijn broer Jan voor zijn hulp bij het maken van de vleugels, de klauwvoeten en de assistentie tijdens Castlefest.
De komende week probeer ik alle boeken en foto’s te versturen. Mensen kunnen nog inschrijven t/m 31 augustus voor deze prachtige hardcover uitgave. De posters blijven wel langer verkrijgbaar.

Hieronder volgt nog een mooie foto-impressie van de drie dagen Castlefest.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code